top of page

גיוס במשבר - "עקרונות מנחים בגיוס עובדים" ככלי לפיתרון קונפליקטים ואתגרים בתהליך הגיוס

אור (מנהל גיוס ) ומלי (מגייסת מנוסה) נפגשים לדיון פתוח על איך עקרונות כמו חדשנות, שקיפות, וגיווןמשתלבים בכל שלבי הגיוס. הם מתמודדים עם אתגרים, חושפים את הצורךבגמישות, ודנים בכיצד העקרונות הללו לא רק מנחים אלא גם מעצימים את התהליך.


אור: "מלי, אני רוצה לדבר איתך על פידבק שקיבלתי מאחד המנהלים. הוא מתאר מצב שבו התהליך הנוכחי שלנו לא מתאים לצרכים של הקבוצה החדשה שהוא בונה, והוא מרגיש שאת לא משתפת פעולה בהתאמה לצרכים שלהם."


מלי: "אני מבינה את הדאגה, אבל אני פועלת לפי הנהלים והתהליכים שהוגדרו על ידי החברה. אני מנסה להיות אחראית ולשמור על קונסיסטנטיות בגיוס. אם אני אתחיל לעשות חריגות עבור כל מנהל, זה ייצור תקדים שלא נוכל לשלוט בו."


אור: "אני מעריך את המקצועיות שלך וההקפדה על התהליכים, אבל חלק מההתפתחות שלנו כחברה היא להיות גמישים ולהתאים את עצמנו לצרכים המשתנים. האתגר הוא למצוא איזון בין הקפדה על המדיניות לבין גמישות שמאפשרת לנו להתקדם."


מלי: "אני מבינה את הצורך בגמישות, אבל זה נראה לי כאילו אני נדרשת לעבור על הכללים שאני אמורה לעמוד בהם. כיצד אני יכולה להיות בטוחה שהחריגים שאני עושה לא ישמשו נגדי?"


אור: "זה נקודה חשובה, מלי. אנחנו לא מבקשים לעבור על הכללים, אלא להיות יותר יצירתיים ומחושבים בגישות שלנו. אני אעמוד מאחוריך בכל שינוי שאת עושה במסגרת החשיבה הזו. המטרה היא להתאים את התהליכים שלנו לצרכים ספציפיים, תוך שמירה על עקרונות הגיוס שלנו.


מלי: "לפני שנמשיך, אני רוצה להבין יותר טוב. מה בדיוק העקרונות של גיוס שאנחנו מדברים עליהם? וכיצד הם שונים מהתהליך עצמו?"


אור: "זו שאלה מצוינת, מלי. כשאנחנו מדברים על עקרונות גיוס, אנחנו מתכוונים למסגרת הערכית והאסטרטגית שלנו שנגזרת מהתרבות האירגונית וערכי החברה  למשל, התחייבות לשוויון הזדמנויות, שקיפות בתהליך, ומיקוד בחוויית המועמד. אלו ערכים שאנחנו לא מתפשרים עליהם, בלי קשר לפרויקט ספציפי."


מלי: "והתהליך?"


אור: "התהליך, לעומת זאת, הוא השלבים הפרקטיים שאנחנו עוברים בגיוס. זה כולל את כל מהלך הגיוס - מפרסום המשרה, דרך סינון המועמדים, ראיונות, ועד להצעת העבודה והצטרפות העובד. התהליך יכול להשתנות ולהתאים לצרכים ספציפיים, אבל העקרונות נשארים קבועים."


מלי: "אז אתה אומר שאנחנו צריכים להיות גמישים עם התהליך, אבל לשמור על העקרונות שלנו לא משנה מה?"


אור: "בדיוק. העקרונות שלנו מהווים את הבסיס לכל מה שאנחנו עושים . הם מנחים אותנו לקבלת החלטות נכונות, גם כשאנחנו מתמודדים עם אתגרים,  או כשאנחנו צריכים להיות גמישים בתהליך. זה מאפשר לנו להתאים את עצמנו לצרכים משתנים, תוך שמירה על המחויבות שלנו לאיכות, שוויון ושקיפות."


 עקרונות מנחים בגיוס עובדים עובר חברה הוםכים להיות עוד יותר מהותים בזמנים של משבר מכיוון שהם הכלי הכי יעל בפיתרון קונפליקטים ואתגרים  שיש מהם הרב יותר בתקופות משבר בצור עיקבית . זאת על מנת להבטיח את גיוס הכי מהיר ומדיוק לחברה שלכם.


 אז הכנתי לכם מדריך מקוצר לבניית אותם עקרונות מנחים:


שלב 1: הבנת ערכי החברה

השלב הראשון ביצירת עקרונות לתהליך הגיוס הוא להבין בעומק את ערכי החברה. זה כולל עבודה משותפת עם הנהלת החברה, העובדים, וצוותי הניהול לקבוע אילו ערכים הם מעריכים ביותר ואיך הם רוצים שאלו ישקפו בכל מהלך הגיוס.

שלב 2: ניסוח העקרונות

לאחר שהובנו הערכים, השלב הבא הוא לנסח את העקרונות שינחו את תהליך הגיוס. עקרונות אלו יכולים לכלול דברים כמו דגש על שוויון הזדמנויות, דגש על חדשנות ויצירתיות, או חשיבות של שקיפות בתהליך. העקרונות אמורים להיות מובנים וברורים, כך שכל מי שמעורב בגיוס יוכל ליישם אותם.

שלב 3: התאמת התהליכים

עם קביעת העקרונות, הצעד הבא הוא להבטיח שכל שלבי הגיוס מותאמים ותואמים את העקרונות האלו. זה כולל בחינה והתאמה של כל פרקטיקות הגיוס, מהפרסום על המשרה ועד לאופן בו מתנהלות הראיונות וההערכות.

שלב 4: הדרכה וחינוך

לאחר שהתהליכים מותאמים, חשוב להדריך ולחנך את כל מי שמעורב בתהליך הגיוס לגבי העקרונות ואיך ליישמם בפועל. זה יכול לכלול הדרכות, סדנאות, וחומרי עזר.

שלב 5: מעקב והערכה

לבסוף, חשוב לבצע מעקב והערכה קבועים של התהליך כדי לוודא שהעקרונות מיושמים כראוי ולעשות התאמות במידת הצורך. זה יכול לכלול סקרים עם מועמדים ועובדים חדשים, וגם ביקורת פנימית תקופתית


בכל אחד מהשלב הגיוס , העקרונות המנחים משמשים כבסיס לקבלת החלטות בתהליך הגיוס. הם מאפשרים לחברה לשמור על עקביות ואינטגרטיות, תוך קידום הערכים שלה ושמירה על תרבות ארגונית בריאה וחיובית.


לסיום הנה טבלה עם חמש דוגמאות פרקטיות לישום של עקרונות 

מנחים בתהליכי הגיוס:



bottom of page