"לאחר ארבע שנים של עבודה מרחוק באינטל ומטא, נתקלתי בתובנות מרתקות אשר שינו את האופן שבו אני מבינה את עולם העבודה. התלבטותי העיקרית הייתה האם רצוני להמשיך לעבוד מרחוק בעתיד נובע מהרגל, או שיש כאן גורמים עמוקים יותר.
תובנות משוק העבודה הישראלי:
בישראל, שוק ההייטק נתקל באתגרים בעת יישום מודל העבודה מרחוק. תרבות העבודה המקומית מעדיפה נוכחות פיזית וקשרים אישיים, וכמה חברות מתקשות לפתח אסטרטגיית משאבי אנוש התומכת בפרודוקטיביות ושימור עובדים במסגרת עבודה מרחוק.
המודל המוצלח של רהינו:
בהשוואה, בארה"ב ראיתי את ההצלחה של חברות כמו רהינו ביישום מודל עבודה מרחוק. השילוב של מודל עסקי מבוזר ואסטרטגיית גיוס ממוקדת הוא שילוב שלא נתקלתי בו בעבודתי במטא או אינטל, ואני חושבת שזה יכול להיות המפתח להצלחה במודל עבודה מרחוק.
התלבטות אישית ושאלה לדיון:
מצד אחד, אני מחבבת את האנרגיה של העבודה במשרד, אך מצד שני, המודלים השונים שראיתי מעוררים שאלה - האם עלינו לחשוב מחדש על עבודה מרחוק בישראל? האם מודל כמו של רהינו יכול להיות הסיפור הבא של הצלחה בשוק ההייטק הישראלי?
אני מתעניינת לשמוע את דעתכם וניסיונכם בנושא. האם אתם חושבים שעבודה מרחוק יכולה להיות עתיד העבודה בישראל, ומה המרכיבים שלדעתכם יבטיחו את הצלחתה? שתפו בתגובות!"